Ovo su cijene sa Sea Stara: Piće i hranu čekalo se do 45 minuta, a posjetitelji trčali do šankova

Baš poput malenog gradića, Sea Star Festival u Umagu imao je sve. Nekoliko pozornica, toaleti, mjesta za kupnju hrana i pića.  Kupovina je bila jednostavna, moglo se plaćati isključivo karticom posebno napravljenom za festival.

Foto: Helena Ludban/24sata

Na štandu se ista kartica samo prislonila na poseban uređaj te je iznos skinut sa festivalske kartice.

Na nekoliko označenih mjesta posjetitelji su konstantno stajali u redovima i gotovinu ili novac s kreditne kartice prebacivali na karticu festivala.

Umag: Atmosfera drugog dana Sea Star Festivala

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Prošli smo nekoliko štandova i usporedili cijene, koje su bile slične.

Ljubitelji piva su za limenku trebali dati 4.4 eura, a neki štandovi su u ponudi imali i akciju 5+1 limenka piva, što je u konačnici vrijedilo 22 eura. Oni koji su htjeli popiti gazirani sok, Coca-Colu, Fantu, Schweppes ili nešto drugo, morali su izdvojiti 4 eura, a za mineralnu vodu s okusom nešto manje, 3.5 eura. 

U ponudi su imali i energetska pića, u ovom slučaju Red Bull, kojemu je cijena na festivalu bila 5.5 eura. Cijene žestokih pića kretale su se od 4.9 eura pa sve do 5.5. eura. Vino ste mogli kupiti za 4.5 eura. 

Umag: Sea Star Festival, Silent Stage

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Na nekim štandovima piće se moglo kupiti već napravljeno pa se tako gin u kombinaciji s tonikom mogao kupiti za 7 eura, a vodka s Red Bullom za 8 eura. U ponudi su imali i različite koktele – Cuba Libre, Vodka Sunrise, Pina Colada, Sex on the beach, Gin Fizz i Long Island, a cijena je ovisila o veličini. Ako ste uzimali koktel od 0,35L koštalo vas je 12 eura, a oni veći, od litru, prodavali su se po cijeni od 26 eura.

Gužve pred štandovima bile su konstantne, a za posluživanje se trebalo čekati najmanje 10 minuta. Gužve su nakon nastupa svjetskih zvijezda – Robina Schulza i The Prodigyja bile najveće. Oni najhrabriji u redu su čekali i po 45 minuta. Tijekom pauza između koncerata žedni i gladni posjetitelji hrlili su prema šankovima i mjestima za kupnju hrane.

Foto: Benny Gasi

Na posebno označenom prostoru ‘Foodland’ posjetitelji su mogli kušati i raznu hranu. Bilo je tu svega – burgera, hot doga, sendviča s pršutom.

Foto: Helena Ludban/24sata

Za hamburger i cheeseburger su posjetitelji morali izdvojiti najmanje 8 eura, hot dog je košta 4 eura, Za ćevapčiće  su posjetitelji morali izdvojiti čak 10 eura. Pizza margarita na festivalu je koštala 9.50 eura.

Burger sa junetinom, kozjim sirom, radičem, ljubičastim lukom, pancetom i domaćim umakom sa začinskim biljem koštao je 12 eura. Sendvič s pršutom, za koji su se, kako smo vidjeli, odlučili mnogi, košta je nešto manje, 9 eura.  

Dok smo stajali u redu čuli smo i gladne posjetitelje koje komentiraju kako je hrana premala te da cjenovno ne odgovara onome što su dobili. 

Foto: Helena Ludban/24sata

Cijena krumpirića je varirala – najmanje su koštali 4 eura, a cijena im je išla sve do 6 eura.

A postojala je i ponuda za ljubitelje slatkoga. Tako su na festivali mogli probati fritule koje su koštale 6 eura te slatke palačinke kojima je cijena bila ista.

Sve u svemu, cijene su dakako bile puno veće na festivalu nego što su inače, ali to nije sprječavalo žedne i gladne posjetitelje da troše. Bilo je i oni koji su pretjerali u konzumaciji alkoholnih pića pa su završili razbijenih koljena ili su odlučili malo odspavati u obližnjem grmlju.

Više od 42 tisuće ljudi posjetilo je Sea Star Festival u Umagu tijekom ovoga vikenda. Posjetitelji su došli iz više od 40 zemalja i s 4 kontinenta, a osim domaće publike prevladavali su fanovi iz Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, BiH i Srbije, dok je bilo onih čak i iz SAD-a, Australije, Izraela i Kuvajta. 

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Spavala s ocem i sinom, pa je jednom rodila dijete: U Cannesu se pojavila i fatalna Carla Bruni
Next post Pjevačica Rebeka ima novi singl ‘Spacegazam’, objasnila je i značenje neođičnog imena