Novost iz Mattela: Barbie lutka s Downovim sindromom

Svjetski poznati proizvođač igrača Mattel predstavio je svoju prvu Barbie lutku s Downovim sindromom u nastojanju da što više djece pronađe igračku koja ih predstavlja i s kojom se mogu poistovjetiti.

Prilikom kreiranja svoje nove lutke, Mattel se konzultirao s američkim Nacionalnim društvom za Downov sindrom i medicinskim stručnjacima radi prilagodbe dizajna te primijenio novo oblikovanje lica I tijela, koje bolje predstavlja žene s Downovim sindromom, a primjer je kraće tijelo i duži torzo.

Nova Barbie nosi ružičastu ogrlicu s tri strelice koje predstavljaju tri kopije 21. kromosoma, odnosno genetsku anomaliju koja uzrokuje karakteristike povezane s Downovim sindromom.

Barbie s Downovim sindromom dio je linije Barbie Fashionistas lansirane 2022. godine, koju u Mattelu opisuju kao svoju najraznovrsniju i najinkluzivniju liniju. Ona uključuje lutke raznih tonova kože, boje očiju i kose, različitih tipova tijela, kao i lutke s invaliditetom kao što su Barbie s protetskom nogom i Barbie koja koristi invalidska kolica.

Vezani sadržaj:

Source: centarzdravlja.hr

Previous post Pogledajte najluđe fotke Leta 3 u Liverpoolu, strani fanovi: Oni su originalni, navijamo za njih!
Next post Obećanja na mlazni pogon: najmoćniji HDZ-ov predizborni argument doslovno će doletjeti, oporba svoga tek traži