Zokijev ‘saveznik‘ Dodik poručio: ‘Pokušavam uvjeriti Hrvate da sa Srbima napuste institucije Bosne i Hercegovine!‘

Evo velikog hrvatskog saveznika iz susjedstva – čovjeka za kojeg je Zoran Milanović početkom godine rekao upravo to, da “Milorad Dodik i dalje može biti saveznik Hrvata u BiH, onda i Hrvata u Hrvatskoj i hrvatske vlasti u legitimnoj i poštenoj borbi za temeljna politička prava Hrvata u BiH” – evo ga, znači, s novim savezničkim prijedlogom iz Banje Luke:

“Pokušavam uvjeriti Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije Bosne i Hercegovine.”

Govoreći o odnosima sa Zapadom nakon donošenja entitetskog zakona o nepokretnoj imovini, predsjednik Republike Srpske istakao je – kako prenosi Klix.ba – da su stvari došle do zida. Prema njegovim riječima, ili će početi povlačenje stranaca iz Bosne i Hercegovine ili će “oni ovdje uvesti svoje trupe”. Smatra da još postoji mogućnost za razgovor i da u tom dijalogu Sarajevo može, kako je naveo, nešto i izvući.

“Ako sami budemo donosili odluke, neće dobiti ništa. Nudimo razgovor bez stranaca, da vidimo što je moguće. Ako neće dijalog, svjesno biraju neizvjesnost”, izjavio je Dodik za beogradsku “Politiku”.

Poručio je Dodik da Republika Srpska odbija živjeti, kako se izrazio, u neustavnoj Bosni i Hercegovini. A evo i vrbaskog Milina mamca za hrvatske glamce, odnosno neke jednako naivne rječne ribice:

“Da ne otkrivam sve detalje, reći ću samo dio. Bosna i Hercegovina funkcionirat će samo dok u njenim strukturama sjede sva tri naroda. Pokušavam uvjeriti Hrvate da jednokratno napustimo institucije Bosne i Hercegovine”, naglasio je Dodik.

Upitao se šta će se dogoditi kada se svi iz Republike Srpske vrate u institucije tog daytonskog entiteta:

“Mislite li da ne radimo na tome? Radimo i nismo daleko od te odluke. Nemojte nas iskušavati, preporučam da razgovaramo. Nemojte se igrati s imovinom, povući ćemo sve ljude. Možete pokušati, ali bolje – nemojte. U našem trezoru postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i pol skupštinskog zasijedanja Republika Srpska postane nezavisna država. Nemojte nas gurati u kut. Ne sabijajte oprugu koja će odskočiti i koja će vas preskočiti”, rekao je Dodik “Politici”, a prenose mediji u BiH.

Poručio je Sjedinjenim Američkim Državama da neće one određivati kako će se ovdje stvari rješavati. Bosnu i Hercegovinu je nazvao kolonijom, predstavljajući sebe kao vođu antikolonijalne pobune.

Evo, pozvao je i Bošnjake da mu se pridruže u toj pobuni. Pa će biti u savezništvu i s Hrvatima i s Bošnjacima. Pa nitko mu ni dosad nije smetao, to je jedino i normalno – da u Bosni i Hercegovini svi njezini narodi budu saveznici. I da složno pjevaju “Zemljo moja”.

A ne kao neki “laktašenko” prošlog ljeta – i još bezbroj puta:

“Svjesno znamo kako se trebamo ponašati. Mi ćemo razvijati svoja prava, ne može tu ništa ni ovaj lažljivi Schmidt, neka piše što hoće, mi ćemo raditi svoj posao. Smatram i da bi muslimanima bilo bolje da imaju tamo svoju državicu, državu, što oni perspektivno zovu Bosna, a da ona Herceg Bosna bude na prostoru gdje i sada funkcioniraju njihove službe, Elektroprivreda HZHB do Pošte Herceg Bosne, to bi trebalo biti nešto o čemu će Hrvati odlučivati. Da bi mi čistih računa bolje surađivali nego što surađujemo ovako.”

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Namirnice koje pobjeđuju proljetni umor
Next post Kultni hit ‘Bohemian Rhapsody’ odsvirali su na tamburicama, a evo kako zvuči drugačija verzija