Namirnice koje pobjeđuju proljetni umor

U trenucima kada vam razina energije dramatično počinje padati, koncentracija postaje sve slabija i počinjete se osjećati tjeskobno bi bilo dobro da posegnete za jednom od namirnica koje vaš problem mogu riješiti u vrlo kratkom razdoblju.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima brojne prednosti za zdravlje. Odličan je izvor vitamina i antioksidanta. Popravlja raspoloženje i koncentraciju, a smanjuje razinu stresa.

Pšenična trava

Odličan je izvor vitamina B kompleksa, željeza i magnezija. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može smanjiti rizik od nastanka anemije, pospješiti cirkulaciju krvi i smanjiti rizik od nastanka kronične upale.

Banane

Odličan su izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Za banane je poznato da u vrlo kratkom vremenskom razdoblju podižu razinu energije.

Voda

Dehidracija je jedan od vodećih uzročnika kroničnog umora. U trenucima kada osjećate da vaša koncentracija i razina energije počinju padati, popijte čašu vode.

Jogurt

Probavne smetnje mogu uzrokovati probleme u pamćenju, kao i kroničan umor. Probiotici iz jogurta mogu potaknuti rad probavnog sustava, popraviti raspoloženje i povećati razinu energije.

Vezani sadržaj:

Source: centarzdravlja.hr

Previous post ANKETA Banana i Pantera ispali su iz ‘Masked Singera’. Jesu li zasluženo napustili emisiju?
Next post Zokijev ‘saveznik‘ Dodik poručio: ‘Pokušavam uvjeriti Hrvate da sa Srbima napuste institucije Bosne i Hercegovine!‘