Michael J. Fox progovorio je o životu prije Parkinsona: ‘Dobro sam živio, hvala vam na tome’

Holivudski glumac Michael J. Fox (61), zvijezda filmskog serijala ‘Povratak u budućnost’, ima Parkinsona od 29. godine, a u utorak je nakon projekcije dokumentarca ‘Still: A Michael J. Fox Movie’ na Filmskom festivalu ‘South by Southwest’ opisao kakav je život imao otkako mu je dijagnosticirana bolest.

‘STILL: A Michael J. Fox Movie'’ Premiere - 2023 Sundance Film Festival

Foto: JPA / AFF-USA.COM/PRESS ASSOCIAT

– Sažaljenje je benigni oblik zlostavljanja. Mogu se sažalijevati, ali nemam vremena za to – rekao je glumac. Njegova partnerica Tracy Pollan (62) prošetala je na crvenom tepihu zajedno s njim.

13th Governors Awards in Los Angeles

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

– Imam Parkinsonovu bolest, ali imao sam dobar život, pa vam hvala na tome – dodao je obraćajući se Davisu Guggenheimu (59),redatelju filma ‘Still: Michael J. Fox Movie’. Ovaj dokumentarac govori o životu Michaela J. Foxa i njegovu borbu s bolešću, a bit će objavljen na Apple TV-u, no još nije objavljen datum izlaska.

13th Governors Awards in Los Angeles

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Podsjetimo, Michael je 2000. godine osnovao Zakladu Michael J. Fox za istraživanje Parkinsonove bolesti kako bi financirao istraživačke programe za borbu protiv nje. Prikupljeno je više od 450 milijuna dolara, a njegova predanost donijela mu je počasnog Oscara u studenom prošle godine.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Antivakserstvo i protivljenje obuci ukrajinskih vojnika nisu dali ploda u Rijeci. Kakav šok za mučenika Miletića
Next post Holivudski producent o Jenni Ortega: ‘Život je prekratak da bi se bavio s ljudima poput nje’