Mauro je pobjednik tjedna! Bio je bolji od prijateljice Tajane, a Milena mu je dala čak osmicu!

Prodajni savjetnik Mauro Benčan iz Rijeke ugostio je svoje protukandidate na posljednjoj večeri riječkog tjedna u ‘Večeri za 5 na selu’. U kulinarski show prijavio se zbog svoje konobe, ali i ljubavi prema druženjima.

Foto: RTL

Veliki je ljubitelj starina i konoba te poštuje, kaže, stare užance. Mauro je u svojoj konobi ugostio umjetnicu Milenu Matešić, nutricionisticu i kozmetičarku Mirnu Međimorec, voditeljicu u prodaji zlata Tajanu Saldom te učiteljicu Rahelu Grozdanov. Mladi Mauro u konačnici je izvojevao pobjedu – osvojivši 36 bodova za svoju domaću primorsku večeru! Obećao je da će svoje dame počastitit finom večerom i feštom!

Foto: RTL

Svojim gostima Mauro je priredio večeru sastavljenu od tradicionalnih namirnica – kupusa, mascarponea, ramsteka, smokve, rukole i senfa. U pripravi jelovnika Mauro se prvo prihvatio predjela kojem je nadjenuo ime Grof na Drenovi. Poslužio je ramstek na posteljici od rukole i cherry rajčica. Mauro se pitao hoće li se Mileni svidjeti ramstek kojeg ona ne jede, no izrazio je nadu da će ipak probati njegovo jelo.

Foto: RTL

Nakon predjela, Mauro se prihvatio glavnog jela koje je nazvao Nonin obed. Ekipa je dobro pretpostavila da u glavno jelo ide kupus – i to dinstani. Mauro ga je ispekao na masti, uz sjeckanu pancetu. Desert je preostao posljednji i domaćin ga je nazvao Primorje u čaši. Skuhao je za tu nakanu Mauro smokve u crnom vinu i preko toga prelio mascarpone preko kojeg je dodao šećer u prahu i cimet.

Foto: RTL

Mauro se nakon priprave večere prihvatio dekoracije stola, a kojeg je uredio u tradicionalnom stilu.

– Mauro nije mogao dočekati da dođe petak, da imamo feštu u konobi – ispričala je Mirna tijekom vožnje u kombiju.

– Mauro i ja se podudaramo po pitanju češnjaka – dodala je Milena. Pozitivna atmosfera vladala je u kombiju, a dotad je domaćin završio s uređenjem njegove ljubljene konobe. Ekipu je dočekao prigodnim aperitivom – domaćom orahovicom, šljivovicom te grobničkom borovničkom.

Foto: RTL

– Odlično je izabrao aperitive, poznaje naše ukuse – komentirala je Mirna.

Predjelo je potom stiglo na stol, Grof od Drenove osvojio je gošće lijepim izgledom.

– Bilo je lijepo, nemam nikakvu primjedbu na izgled iako ne volim te restoranske fore – ispričala je Milena o predjelu. Ramstek su probale i Rahela i Milena, koje ga inače ne jedu.

Foto: RTL

– Mauro je išao pripremiti više tako da bude jače pečeno – komentirala je Rahela. Tajana je bila zadovoljna ramstekom, a dame su pohvalile i domaće vino koje Mauro radi sa svojim djedom.

Nakon predjela, stiglo je ekipi glavno jelo! Nonin obed sadržavao je kupus, junetinu i palentu.

Foto: RTL

– Kupus je domaći, kiselimo ga u drvenoj bačvi – ispričao je Mauro Mirni, koja je bila prezadovoljna činjenicom da jede domaće jelo.

– Ako ćemo govoriti o autentičnosti, to je bilo pravo primorsko jelo iz ovog dijela, gdje se često zimi jede palenta, gulaš. Tako se to u našem kraju i jede, kao što je to Mauro i poslužio – zaključio je Mauro. Otkrio je i da je konobu preuredio sam, nakon što je dugo godina služila kao djedova konoba.

Foto: RTL

– Još nitko nije izašao van da nije bio zadovoljan konobom – ispričao je Mauro.

– Najbolja mi je bila palenta, kupus mi je bio fin – komentirala je glavno jelo Rahela. 

– Gulaš sam malo jela, ali za mene je to prevelika količina mesa – dodala je. Milena je glavno jelo ocijenila korektnim, a pohvale je dobio i od Tajane te Rahele.

– Jako dobro pripremljeno – zaključila je Mirna.

Uz nadanje da je glavno jelo njegovim damama bilo fino, Mauro je poslužio desert Primorje u čaši.

Foto: RTL

– Ovaj desert je vrhunski, ali ja ću večeras pojest mascarpone sa cimetom i lješnjacima. Smokve ću uzeti sutra za trening. Ako ih sad pojedem, to neće biti dobro – rekla je Mirna.

– To su bezvezarije, ako sam sad tu, sad ću pojesti i uživati u trenutku –  na to je komentirala Milena.

– Nisam baš ljubitelj smokvi, ali probala sam dio, malo mi je bilo premasno – komentirala je Rahela.

– Nisam vjerovala u tvoj desert, ali iznenadio si me – poručila je Tajana svom prijatelju. Iznenadio ju je jer Mauro zapravo nikada ne radi deserte.

Nakon deserta, Mauro je curama udijelio poklone – šalice s porukom.

– Vrlo osoban poklon, uvijek ćemo se sjećati ove večere – zaključila je Mirna. Domaćin je bio presretan zbog atmosfere, a potom su sve upotpunili i članovi klape Paladur koji su zasvirali i zapjevali ekipi.

– Ukupan dojam mi je jako dobar, sve je bilo jako lijepo, općenito je domaćin bio ljubazan i potrudio se. Sve najbolje – komentirala je Rahela.

Foto: RTL

– Prošlo je sve iznad mojih očekivanja, drago mi je da su bili zadovoljni glavnim jelom. Očistili su tanjure, baš sam zadovoljan – zaključio je Mauro, a potom proglasio pobjednika.

Foto: RTL

Na prvom mjesto našao se baš on – Mauro, a uslijedila je njegova prijateljica Tajana. Treće mjesto pripalo je Raheli, a četvrto Mileni. Posljednja u ovotjednoj ‘Večeri za 5 na selu’ završila je Mirna. Rahela i Tajana dale su Mauru desetke, a iskazala se ovog puta i Milena, koja mu je udijelila visoku osmicu. Istu ocjenu dala mu je i Mirna te je Mauro u konačnici porazio prijateljicu Tajanu za svega jedan bod! Počašćen i sretan zbog pobjede, mladić je najavio da će svoje dame počastiti jednom finom večerom i feštom!

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Zastupnici zaboravili ugasiti mikrofone, uslijedio je show: ‘Gladni ljudi, što hoćeš je****? Nema više lignji…‘
Next post Gledatelji su ipak stali na stranu Lorene i Stefana: ‘Simpatični su skroz, ja ne znam što ova priča’