Kreće se u opoziv glavne državne odvjetnice Hrvoj-Šipek zbog SMS-ova s Rimac: ‘Ovo joj je najveća laž do sada‘

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković kreće u prikupljanje potpisa za opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

– Ovo je skandalozno. Osoba koja bi prva trebala biti protiv nepotizma i svih ilegalnih radnji je lagala hrvatskoj javnosti. Sljedeći tjedan krećem u inicijativu njezinog opoziva i skupljam potpise potpore da promijenimo tu osobu na čelu DORH-a. Ne može HDZ-ov fikser biti na čelu džihada protiv korupcije. Zatajila nam je istinu u Saboru. Ovo joj je najveća laž do sada – rekao je Hajduković za N1.

Kada Hajduković kaže da je Hrvoj-Šipek lagala hrvatskoj javnosti, on se time referira na prepisku koju je jučer objavio RTL, a prema kojoj je vidljivo da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u dva navrata komunicirala s Jospom Rimac.

U prosincu 2018. godine s tadašnjom državnom tajnicom dogovarala je razgovor o koeficijentima za državne odvjetnike i kasnije oko Hrvatskih šuma. Međutim, u saboru je zastupniku Nikoli Grmoji rekla da nikad s njom nije komunicirala, osim kad je bila gradonačelnica.

Bivša premijerka Jadranka Kosor u Novom danu  na N1 televiziji je govorila o radu DORH-a, pritiscima na njega te novim SMS-ovima koji demantiraju neke izjave glavne državne odvjetnice.

Kosor je na početku podsjetila da glavne državne odvjetnike bira Sabor, odnosno vladajuća većina.

– Glavni državni odvjetnik mora biti osoba koja prije svega čuva Ustav RH, ali i ugled institucije na čijem je čelu – napomenula je Kosor, a potom je kritizirala aktualnu glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek.

– Državni odvjetnik u svom radu nikada bi smio razlikovati opozicijske i vladajuće zastupnike. To se, nažalost, dogodilo. Mislim da je prvo veliko poskliznuće mimo zakonskih i ustavnih ovlasti bilo to nesmotreno argumentiranje glavne države odvjetnice da se tu radi o pritisku opozicije jer se ide uskoro na izbore – kazala je Kosor.

Osvrnula se i na prepisku koju je objavio RTL, a prema kojoj je vidljivo da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u dva navrata komunicirala s Rimac. U prosincu 2018. godine s tadašnjom državnom tajnicom dogovarala je razgovor o koeficijentima za državne odvjetnike i kasnije oko Hrvatskih šuma. Međutim, u saboru je zastupniku Nikoli Grmoji rekla da nikad s njom nije komunicirala, osim kad je bila gradonačelnica.

– Nije pitanje o čemu su one razgovarale. Najvažnije u ovom otkriću RTL-a je što glavna državna odvjetnica na izravno pitanje zastupnika nije odgovorila istinu – rekla je Kosor pa dodala:

“To sad otvara zaista ogromno pitanje i vrata velikim problemima, ali pitanja su u ovom trenutku isključivo za onog tko ju je predložio za glavnu državnu odvjetnicu, a to je Vlada.”

Kosor je ukazala i da je iznimno puno onih koji govore o problemima i aferama.

“Plenković to neće još dugo moći rješavati tako da svima koji ukazuju na činjenice nalijepi etiketu Putinovca, a činjenice su da je uhapšen ministar u mandatu i da vladajuću većinu drže i dva optuženika”, rekla je Kosor za N1. 

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Britney Spears se javila: ‘Muka mi je od toga što je legalno da ljudi pišu da sam skoro umrla’
Next post Battifiaca je 1995. nastupao na Dori, a večeras je vodi: Pa ja bih se ošamario da mogu zbog ovog