Zoran Milanović je uspio gotovo nemoguće: biti gori i od predsjednice – cheerleaderice. On je čovjek po mjeri A.P.-a

Nakon brzopotezne slave u Rusiji, hrvatski predsjednik postao je obnoć megajunak i u Srbiji. Zbog izjava da im je Kosovo zapravo brutalno oteto i anektirano (najvjerojatnije SAD-u) veličaju ga na sva zvona istinoljubivi tabloidi Aleksandra Vučića i vazda objektivni Ivica Dačić, poznatiji kao Mali Sloba. Vjerojatno bi ga jednako oduševljeno slavio i Pravi Sloba, da je kojim slučajem živ.

S Miloradom Dodikom već se Zoran Milanović znatno ranije pobratimio, negirajući genocid u Srebrenici i relativizirajući zločinačke postupke Vladimira Putina. Viktora Orbana, najortodoksnije političko strašilo u čitavoj Europskoj uniji, ponosno je posjetio neki dan, demonstrirajući solidarnost s čovjekom koji dijelove hrvatske države svako malo neskriveno ‘anektira‘ na svojim kartama velike Mađarske. Tužniju sudbinu pomno redizajnirani bivši ljevičar i novopečeni ‘hrvatski suverenist‘ na putu prema teško dostižnom drugom mandatu teško da je mogao dočekati. A imao je samo jedan, krajnje jednostavan zadatak: biti za nijansu bolji i normalniji od svoje prethodnice, predsjednice-cheerleadersice. 

Puno strašnija posljedica mandata Zorana Milanovića od svih njegovih osobnih sramoćenja je, ipak, činjenica da je svojom sebičnom i samo osobnim interesima vođenom jezičinom u zemlji koju predstavlja gotovo posve obesmislio istinski oporbeno djelovanje. Njegove reference na skandalozne političke afere,  terminalnu korupciju i partitokratski model HDZ-ove vlasti koji je cijelo društvo obavio poput bršljana vrlo su oprezne, epizodističke i jeftino cinične. Smrde nadaleko ‘ne diram te/ne diraj me‘ predsjedničkom agendom. Baš kao i istinskom nebrigom za brige narodnih masa, socijalne, razvojne i ine nepravde. U narcisoidnom političkom svemiru Zorana Milanovića, baš kao i u Putinovom, odavno ne postoje živi ljudi, nego tek topovsko meso, oporbeni pijuni i pješaci za žrtvovanje.

Da ga je mijesio od tijesta iz vlastita laboratorija, Andrej Plenković aktualnog hrvatskog predsjednika sigurno ne bi uspio ovako skrojiti po svojoj mjeri. Zoran Milanović njegova je nepresušna boca kisika i njegova bjanko-ispričnica za svaki novi HDZ-ov kriminal. Predsjednik-kamikaza je A.P.-ov dežurni Belzebub i vazda dostupna Baba Roga, njegov neumrli Škiljo iz Zagvozda što mu svakim svojim proputinovskim slovom unaprijed jamči još jedan premijerski mandat.

I time defakto garantira titulu stvarnog ‘hrvatskog Putina‘, najdugovječnijeg vladara u čitavoj povijesti Banskih dvora.   

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Uzavrele strasti na Antikorupcijskom vijeću, Zekanović odmah srušio kvorum: ‘Nesposoban si!‘
Next post Charles želi Harryja i Meghan na krunidbi, ali William se buni: ‘Samo žele privući pozornost’