Charles želi Harryja i Meghan na krunidbi, ali William se buni: ‘Samo žele privući pozornost’

Kralj Charles III. (74) zamolio je nadbiskupa Welbyja da bude posrednik i omogući da njegov mlađi sin, princ Harry (38), i njegova supruga Meghan Markle (41) dođu na svečanu ceremoniju krunidbe koja će se održati u Westminsterskoj opatiji u svibnju.

Foto: Yui Mok/PA/PIXSELL

Međutim, njegov stariji sin, princ William (40) navodno se opire toj ideji i smatra da će supružnici iskoristiti dolazak za vlastitu promociju i ‘novih pet minuta slave’. Izvori britanskog tabloida tvrde da je kralj uvjeren da bi odsutnost Meghan i Harryja više naštetila nego njihova prisutnost. 

William se navodno ne slaže s ocem i smatra da posjet njegovog brata i Meghan treba biti isplaniran u detalje jer će u suprotnom činiti neke stvari kako bi oni bili u centru pažnje. Izvori bliski kraljevskoj obitelji rekli su da bi Harryju moglo biti ponuđeno mjesto visokog profila u opatiji ili neformalno jamstvo da će moći zadržati svoje titule kao poticaj za sudjelovanje.

Britain mourns Queen Elizabeth

Foto: PHIL NOBLE

– Obitelj je podijeljena, a sve ukazuje na to da se Harryju savjetuje da u ovoj fazi ne pristane ni na što, sve do posljednjeg trenutka, što otežava pregovore s njim. Iako bi u nekom trenutku mogao odlučiti odbaciti titule svojom voljom, protivi se ideji da mu ih se nasilno oduzme – ispričao je izvor za Daily Mail.

Inače, kralj Charles je nadbiskupa prvi put molio da bude posrednik između braće nakon smrti kraljice Elizabete. Welby se našao u neugodnoj situaciji kada je Meghan u intervjuu kod Oprah Winfrey tvrdila da ju je u tajnosti vjenčao s Harryjem prije njihovog službenog vjenčanja. On je javno opovrgnuo te riječi i rekao da je kraljevsko vjenčanje bilo jedino zakonito.

storyeditor/2023-01-06/PXL_PA_050123_97656269.jpg

Foto: JEROME DELAY/PRESS ASSOCIATION

Podsjećamo, pojavljivanje na balkonu Buckinghamske palače, koncert svjetskih zvijezda i dan posvećen volontiranju bit će dijelovi proslave krunidbe novog kralja. Prvi put u sedamdeset godina, Velika Britanija dobit će novog monarha, a trodnevna svečanost započet će 6. svibnja.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Zoran Milanović je uspio gotovo nemoguće: biti gori i od predsjednice – cheerleaderice. On je čovjek po mjeri A.P.-a
Next post Bojan se boji Saše? Nije mu dala ruku, odbija ga od sebe: ‘Ne mogu, probala sam, ali ne ide’