Splitski redatelj Batinović bori se za život: ‘Zaista se nadam da će naš Žare dobiti i ovu bitku’

Splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović, koji je u svojoj karijeri režirao spotove za najveća imena na domaćoj sceni, poput Severine, Gibonnija, Olivera, TBF-a, Parnog Valjka, Daleke obale, Nene Belana. Trenutačno se nalazi u bolnici u Splitu gdje se bore za njegov život. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tužnu vijest na svom je Facebooku objavio skladatelj Ernest Pelaić čiji status prenosimo u cijelosti.

– Upravo sam razgovarao s dežurnim liječnikom na Intenzivnoj jedinici KBC-a u Splitu. Moj prijatelj Žarko Batinović nije dobro. Po riječima liječnika nalazi se u ozbiljnoj situaciji, životno je ugrožen, na aparatima i bez svijesti. Uzroci su mnogi… Trenutno mu u disanju pomažu aparati. Bili smo dugi niz godina u svakodnevnom kontaktu i znam što bi on sada želio. Želio bi cirkus… Isti onakav kakav je godinama javno radio. Dobio je nagradu za najbolji spot u XX. stoljeću “TEŠKE BOJE” – započeo je Pelaić.

Split: Redatelj spotova Žare Batinovi?

Foto: IVC

– Od svega toga se nije ni malo financijski okoristio. Novci kako su stizali još većom brzinom su mu odlazili iz džepa tako da je zadnjih nekoliko godina živio iznimno teško. Jedan je od onih, ako Bog tako bude htio, bez kojih će Split izgubiti još jednog velikana, i ovako već osiromašen bit će siromašniji za još jednog genijalca. Kada kažem tu riječ “genijalac” onda uistinu zapravo tako i mislim – dodao je Ernest. Rekao je da ga poznaje bolje od mnogih i ako bude trebalo, realizirat će sve što je Žare u životu htio. 

– Znam da bi mi ostavio i dao tu slobodu da kroz pisanu riječ o njemu sve slobodno govorim. Tako će i biti, bez dlake na jeziku i istinom koju smo nas dvoje znali o mnogočemu, a koja se nije javno izgovarala nikada, puno naših malih tajni. Hvala svima onima koji su mu pomagali i nadam se da će naš Žare dobiti i ovu životnu bitku, mada po riječima liječnika vrlo teško. Žare moj… I sada i zauvijek sam uz tebe. Tvoj prijatelj Ernest – zaključio je Pelaić. 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Najbrutalniji Putinov propagandist oduševljen izjavom Milanovića: ‘To ne govori bilo tko, nego predsjednik Hrvatske!‘
Next post Shakira će na svoj i Piqueov rođendan izbaciti novu pjesmu. Opet će govoriti protiv bivšeg?