Legendarni Jimmy Stanić slavi 94. rođendan: Tek sam sa 60 dočekao pravu ženu i rekao ‘da’

Glazbom se počeo baviti već u svojim dvadesetima, a još uvijek puni klubove i dvorane. Riječ je o legendi domaće glazbene scene, Stjepanu Jimmyju Staniću koji je proslavio 94. rođendan danas.

Foto: Marko Ercegović

Jednom je prilikom izjavio kako će se sa scene povući tek kad se ‘skljoka’ na pozornici, a ovog Valentinova nastupit će u Tvornici kulture u Zagrebu, uz pratnju svojih ‘The Boysa’. 

– Izvor moje vitalnosti je u sretnom braku, iako sam svoje prvo i jedino ‘da’ izgovorio tek sa šezdeset godina, kad sam dočekao onu pravu. Životnu snagu daju mi i glazba i humor, a ima nešto i u genima, jer je i moja mama bila dugovječna – rekao je jednom za Nacional.

storyeditor/2022-12-16/PXL_151222_97439632.jpg

Foto: Sanjin strukić/Pixsell

Najdraži su mu nastupi sa sedam godina mlađom suprugom Barbarom Trohar (87) dok u duetu izvode već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom. 

– Prvi put smo zajedno zapjevali prije 37 godina u Lisinskom i publika je odlično reagirala, a drukčije nije ni danas. Mi jesmo već malo u godinama, ali mislim da to nikome ne smeta ako ste dobro raspoloženi i dobro pjevate – rekao je Jimmy i dodao kako ženina riječ uvijek mora bit posljednja.

storyeditor/2022-12-16/PXL_281016_14572956.jpg

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnogo singlova, a posljednji studijski album 91+’ objavljen 2020. godine i snimljen uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića osvojio je 2021. Porina za najbolji album popularne glazbe

Zagreb: Glazbenik Stjepan Jimmy Stanić

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Na njemu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama kao što su ‘Kobila Suzy’, ‘Mimi’, ‘Prolazi sve’ i druge. Porina za životno djelo ova glazbena legenda osvojila je 2013. godine.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Župan Jelić planira izlazak na parlamentarne izbore, izvori tvrde: ‘Već je krenuo s pripremama, okuplja ljude‘
Next post Nina Badrić u elegantnoj haljini poslala znakovitu poruku: ‘Ne buni se! Uvijek može biti gore’