Nakon što ju je Plenković potaknuo, HDZ-ovka se ispričala Katarini Peović: ‘Nisam htjela uvrijedilti srpsku manjinu‘

Saborska zastupnica HDZ-a Majda Burić izjavila je u utorak navečer u povodu obraćanja u Saboru zastupnici RF-a Katarini Peović kako joj nije bila namjera uvrijediti bilo koga te se ispričala ako je svojom izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što joj, istaknula je, nije bila namjera.

“Vezano uz moje današnje obraćanje zastupnici Katarini Peović, želim naglasiti, kako u kratkom obraćanju od 30 sekundi koje dozvoljava Poslovnik Hrvatskoga sabora, nije mi bila namjera uvrijediti bilo koga, nego ukazati na njene potpuno neprihvatljive proruske stavove koje je javno deklarirala, a u svojim istupima je vrijeđala i hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskoga rata. ispričavam se ako sam svojim izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što mi nije bila namjera”, stoji u pisanoj izjavi saborske zastupnice Majde Burić dostavljene večeras medijima.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je danas stranačku kolegicu, saborsku zastupnicu Majdu Burić da se ispriča zbog riječi upućenih tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru zastupnici Radničke fronte Katarini Peović, istaknuvši da je Burić pogriješila.

“Je, pogriješila je. Ja znam Majdu dobro, Majda je tu učinila jednu grešku. Molim je da se ispriča”, rekao je Plenković na pitanje novinara te je dodao kako to nije nikakav stav niti nje osobno, niti HDZ-a. “I mislim da je u nekakvom žaru tih replika jednostavno to bio potez više, koji nije primjeren i koji smatram da nije bio sa zlom namjerom”, istaknuo je.
Katarina Peović (RF) je tijekom ‘aktualca‘ ponovno Vladu nazvala kvislinškom te ustvrdila da se zakonom o pomorskom dobru želi omogući “stranim tajkunima da se ne miješaju s domaćom sirotinjom”, pitajući je li to prava cijena za Schengen.

Majda Burić (HDZ) poručila je Peović da ima ‘rusoljubno‘ i ‘srboljubno‘ srce te je optužila da je fizički napala svog partnera i skriva se iza zastupničkog imuniteta. “To su sulude konstrukcije desnih opasnih medija”, odgovorila je Peović.
 

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Preokret u vrhu HDZ-a, Dalmatinci se vratili na velika vrata i imaju četvrtinu svih ministara. I Kalmeta je pobjednik
Next post Reiner preuzeo od Bačića vođenje Kluba zastupnika HDZ-a: ‘Surađivat ću sa svima, bez obzira na ideologije‘