‘Prošli ste muke, morali ste pješačiti, ohladio vam se croissant!‘: Domovinski pokret se brutalno ruga Plenkoviću

Domovinski pokret Split reagirao je na jučerašnje obraćanje premijera Andreja Plenkovića u Splitu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je Veliki vođa u Splitu opetovano i na osobito drzak način, tisućama naših članova u Domovini i iseljeništvu osporio pravo čak i na ime stranke – Domovinski pokret, odlučili smo detaljnije proanalizirati njegove stvarne motive…

Gospodine magistre pravnih znanosti, voljeni naš Veliki vođo, ako baš inzistirate, naše ime – Domovinski pokret, u buduće možemo izgovarati na Vama mnogo bližem i dražem, francuskom jeziku – MOUVEMENT PATRIOTIQUE! Sigurni smo da nas u tom slučaju više nećete prozivati i dopustit ćete da se koristimo našim imenom! Iskreno nam je žao što smo dosadašnjim propustom obezvrijedili sve ono veliko i vrijedno što ste, boraveći u Parizu, dali našoj Domovini!

Prošli ste zaista velike muke, posebno kada ste jednom prilikom uzeli taksi ispred Notre-Damea i onda Vas je vozač, koji je tek doselio u Pariz, pogreškom odvezao u Saint-Cloud, umjesto do Champs-Élyséesa! Za Vas je to bila prava ratna avantura jer taksi tamo niste mogli dobiti, pa ste pješačili i zakasnili na važan prijem, a najgore od svega je što Vam se ohladio croissant!

Upravo zahvaljujući Vašoj ratnoj pariškoj drami, danas tako dobro poznajete sudbinu Ukrajinaca, ali ne onih s prve linije u Donjecku, već Vaših kolega, suboraca iz francuskih skijališta, udaljenih 5 tisuća kilometra od fronta.

Vaša ljubav prema patnji ukrajinskog naroda je tolika da čak i Božić slavite s onima koji podržavaju rusku invaziju i šalju pomoć bratu Kirilu, a nedavno su odlikovali i Šešelja, koji je na istim proruskim pozicijama.

Gospodine magistre pravnih znanosti, voljeni naš Veliki vođo, upravo zbog toga što ste tako srčano branili Domovinu, mi u MOUVEMENT PATRIOTIQUE (na hrvatskom: Domovinski pokret) smatramo da svoj krvavi ratni put svakako trebate podijeliti s generacijama koje dolaze te da on mora biti ispisan zlatnim slovima ne samo u povijesti, već u jednom monumentalnom djelu važnom za europsku budućnost!

Urednik knjige o ratnom putu našeg premijera svakako treba biti Frka Petešić, a autor predgovora Kruno Katičić i roman će postati svjetski hit, a Andrej Plenković opasna konkurencija Frédéricu Beigbederu. Upravo je francuska borbena epizoda iz burne biografije našeg Velikog i voljenog vođe, jedan od glavnih razloga zbog kojih MOUVEMENT PATRIOTIQUE (na hrvatskom: DOMOVINSKI POKRET) podupire i ulazak Hrvatske u Schengen.

Hrvatima je zaista važno da bez ikakve kontrole mogu ulaziti u Francusku, a još je važnije da nam iz Pariza, naročito iz Saint-Clouda, bez provjere dokumenata na izbrisanoj granici dolaze militanti, koji su isto tako bez dokumenata, kao ilegalni migranti prelazili europske granice, a sada žare i pale po francuskim gradovima i obračunavaju se s tamošnjom policijom.

Koliko je godina isporuke hrvatske suverenosti Bruxellesu zapravo bila uspješna i važna, najbolje govori čestitka estonske premijerka, Kaje Kallas, našem Velikom i voljenom vođi. Sigurni smo da će s jednakom radošću Andreja Plenkovića izljubiti i izgrliti i brojni Hrvati, kojima je nakon ukidanja kune i uvođenja euro-federalne valute poskupio kruh i smučio im se cijeli život.

Hvala Vam magistre pravnih znanosti, što ste uveli euro usred ovakve inflacije i krize! Predlažemo trgovcima koji nisu razumjeli Vaše dobre namjere i drastično su podigli cijene nakon uvođenja eura da se iskupe velikim plakatima na svojim centrima – s Vašim likom!

Jer kad već lik Andreja Plenkovića, umjesto Tesle nije na novčiću od 50 centi – da Veliki vođa kod dragog mu Pupovca iz blagoslovljenog božićnog kruha izvuče sam sebe, onda neka barem bdije nad tisućama sretnih kupaca kojima je godina isporuke donijela poskupljenja” – poručuju na kraju priopćenja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post HDZ-ovac o Tramišak: ‘Ponašala se bizarno. U svemu je vidjela urote, samo se htjela osvetiti Andreju…‘
Next post Umjesto Branka Bačića, u saborske klupe opet će bračka obrtnica Danica Baričević