HDZ-ovac o Tramišak: ‘Ponašala se bizarno. U svemu je vidjela urote, samo se htjela osvetiti Andreju…‘

Visoki izvori iz HDZ-a bliski premijeru kažu kako Nataša Tramišak nije izgubila samo povjerenje Plenkovića, nego i brojnih drugih članova Vlade, jer se nije ponašala kao timski igrač, nego je u svemu vidjela urote. Sugovornik iz HDZ-a kaže za Jutarnji list da to nema veze s odnosom Plenkovića i Anušića i slavonskih HDZ-ovaca nego je šef stranke htio poslati poruku da se tako ne može ponašati jedan član Vlade i da Vlada na takav način ne može funkcionirati.

– Ona se zatvorila u svoje ministarstvo i ni s kim nije komunicirala. Bila je potpuno fiksirana na Andreja i na nalaženje načina kako će se osvetiti. Nikome nije vjerovala, tražila je stalni prostor za destrukciju i to je ometalo rad Vlade kao kolektivnog tijela. Brojni drugi ministri su se žalili na nju – tvrdi HDZ-ovac.

A premijer joj je, dodaje on, dao i drugu šansu nakon onog slučaja s prijetnjama koje mu nije prijavila već je o tome govorila u medijima, pa se stekao dojam kao da je Plenković u nešto umiješan.

– U svemu je vidjela teorije zavjere. Premijer ju nije smijenio nakon slučaja s prijetnjama, a možda je trebao. Ona se i nakon toga nastavila isto ponašati. Stvorila je ogromno nepovjerenje cijele Vlade. Zato je njena smjena jedina razumna odluka – dodaje.

Tramišak se, poručuje, nije ponašala ni kao timski igrač, niti netko tko igra za državu, kako je rekla, nego kao urotnica koja se želi inatiti i osvećivati.

Dokaz za to je i njen nasljednik Šime Erlić, njezin državni tajnik koji će je zamijeniti. Naime, kaže upućeni HDZ-ovac, nakon što je Erlić postao član Predsjedništva HDZ-a, Tramišak ga više uopće nije zvala na sastanke u Ministarstvu, jer je očito smatrala da je blizak premijeru i da ju je došao kontrolirati.

– Počela ga je marginalizirati i potpuno se distancirala od njega. Tu je također pokazala svoju narav koja ne može biti u interesu Vlade i države. Čak je i u svom dotadašnjem bliskom suradniku vidjela prijetnju, odnosno smatrala je da joj je namješten protiv nje. Potpuno bizarno – poručuje HDZ-ovac.

Potvrđuje i da je Ivan Anušić glasao protiv smjene Tramišak, ali da je bio za izbor Branka Bačića na mjestu ministra graditeljstva.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Čagalj ‘izvisila‘ u posljednji trenutak: Nazvao me Plenković. Ne znam što se dogodilo…
Next post ‘Prošli ste muke, morali ste pješačiti, ohladio vam se croissant!‘: Domovinski pokret se brutalno ruga Plenkoviću