Čagalj ‘izvisila‘ u posljednji trenutak: Nazvao me Plenković. Ne znam što se dogodilo…

Iako se cijeli dan špekuliralo kako će Splićanka Mirjana Čagalj zamijeniti ministra Ivana Paladinu, u zadnji čas došlo je do preokreta. Članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet ipak neće biti postati nova ministrica graditeljstva. 

Potvrdila je to sama Čagalj za 24sata. Rekla je da ju je nazvao premijer Andrej Plenković i rekao da je prošla i koalicijske partnere, no da se ipak odlučio za Branka Bačića.

–  Rekao je da je on već upoznat s cijelim sustavom koji bi trebao reorganizirati obnovu i ponudio mi je da ja budem u njegovom timu. Ne znam što se dogodilo – rekla je kratko Čagalj. 

Na presici je cijelu situaciju komentirao premijer Plenković:

– Nakon obavljenih konzultacija i razgovora, a ujedno i nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine, gdje sam zatražio potporu partnera, i od njih sam dobio potporu, bez da smo ulazili u detalje, i nakon što sam razgovarao s dvoje dosadašnjih ministara, Ivanom Paladinom i ministricom Tramišak, odlučio sam ih razriješiti, što se danas i dogodilo i predložiti nove promjene – rekao je premijer Plenković u srijedu poslijepodne na konferenciji za medije.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Preminuo Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a, Plenković se od njega oprostio pismom: ‘Surađivao je s predsjednikom Tuđmanom i borio se za boljitak Hrvata u BiH‘
Next post HDZ-ovac o Tramišak: ‘Ponašala se bizarno. U svemu je vidjela urote, samo se htjela osvetiti Andreju…‘