Preminuo Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a, Plenković se od njega oprostio pismom: ‘Surađivao je s predsjednikom Tuđmanom i borio se za boljitak Hrvata u BiH‘

Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a, preminuo je u Zagrebu nakon borbe s teškom bolešću. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ, Andrej Plenković, izrazio je sućut njegovoj obitelji.

– Poštovana obitelji, s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH. Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima.

Bio je čovjek silne energije koji je uvijek nastojao pronalaziti rješenja i vjerovati u njih.

Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut u ime HDZ-a i moje osobno – objavila je Hrvatska demokratska zajednica na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Previous post Što je otkrila kontrola poslovanja hrvatskih političkih stranaka: Nepotpuni putni nalozi, sporni računi za reprezentaciju… Jedna stranka je zaradila negativnu ocjenu
Next post Čagalj ‘izvisila‘ u posljednji trenutak: Nazvao me Plenković. Ne znam što se dogodilo…